• Roofing

 • Wat is roofing?

  Roofing, beter bekend als bitumen wordt gemaakt van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot EPDM wordt roofing nog steeds op het dak gebrand. Roofing of bitumen was tot voor kort de populairste dakbedekking voor platte daken. Anno 2018 zijn EPDM en PVC echter terrein aan het winnen. Toch zijn er ook nog steeds een aantal belangrijke voordelen aan bitumen of roofing verbonden.
   

  Een van de belangrijkste redenen waarom sommige mensen nog steeds roofing verkiezen is omdat het een pak goedkoper is dan EPDM dakbedekking. Daarnaast is de kwaliteit van roofing de laatste jaren ook enorm verbeterd en is het isolatievriendelijk. Isolatie kan namelijk eenvoudigweg van buitenaf op bitumen geplaatst worden.

  De voordelen op een rijtje:

  + de goedkoopste oplossing

  + waterdicht

  + verbeterde kwaliteit

  + je kan het in de winter plaatsen, ook bij temperaturen die onder het nulpunt liggen.

  + duurzaam: 30jaar

  Opgelet!

  Om onze klanten te kunnen garanderen dat hun roofingdak waterdicht is, zijn er meerdere lagen nodig en neemt de plaatsing bijgevolg meer tijd in beslag. Daarnaast is roofing niet milieuvriendelijk en gaat er heel wat afbraakwerk gepaard bij bitumen dakrenovaties. Aangezien roofing niet volledig recycleerbaar is, brengt dit ook dure stortkosten met zich mee.

  Meer informatie nodig?

  Neem gerust contact op met Rudy en Stef. Zij komen graag bij je langs om te bepalen wat de beste methode van dakbedekking voor jou is.

 • Wenst u een gratis prijsofferte?​